– Det var personer som ikke klarte å følge opp løfter om å støtte opprøret, men det betyr ikke at de ikke snart kan gjøre opp for seg, sier Guaidó.

Forrige uke ble fem drept og 233 pågrepet under et mislykket forsøk på å få militæret til å vende seg mot Maduro. Kun et fåtall av militæransatte sluttet seg til opposisjonen, men opprøret ebbet til slutt ut, med militæret fortsatt på Maduros side.

Kan vinnes over

Guaidó har imidlertid tro på at høytstående militæransatte kan vinnes over.

– Det sies at Maduro er i presidentpalasset, men det sies også at han befinner seg i en bunker med en sikkerhetsring av cubanske styrker og en av hans egne sikkerhetsvakter. Han har ikke lenger tillit til de høytstående militærskikkelsene, sier Guaidó.

Maduro betegnet forrige ukes hendelser som et kuppforsøk fra Guaidó. Presidenten har fastholdt at militærtopper har bevist deres lojalitet til han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.