Guaidó kom med sine første offentlige kommentarer torsdag siden han tirsdag utropte seg selv til fungerende president av Venezuela, og det har vært massedemonstrasjoner i landet. Intervjuet skal snart legges ut på nettsiden til Univision.

Åpen for amnesti

Lederen av den folkevalgte nasjonalforsamlingen i Venezuela sier blant annet at amnesti er på bordet for alle som er villige til å bidra til at landet kommer tilbake til et system som følger grunnloven og forfatningen.

Sent torsdag kveld venezuelansk tid la Guaidó ut en melding på Twitter til alle ansatte ved Venezuelas ambassader og konsulater rundt om i verden, der han gjentar sine intensjoner og sitt mål. Han ber om hjelp til å spre meldingen.

Maduro har så langt ikke vist noen tegn til å gi fra seg makt eller gi etter for noen krav, og framholder at han ble gjenvalgt demokratisk.

Får støtte fra USA

USA, Canada, Danmark og en rekke land i Latin-Amerika støtter Guaidó, mens EU og Norge er mer tilbakeholdne. Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) forventer at president Maduros regjering imøtekommer det hun kaller «befolkningens legitime krav» og at regjeringen respekterer den demokratisk valgte nasjonalforsamlingens mandat og rolle.

– For å løse den politiske krisen må regjeringen ta initiativ til en politisk prosess hvor målet er troverdige og frie valg. Norge er rede til å støtte en slik prosess dersom partene ønsker det, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Pressekonferanse om bortføringen av Anne Elisabeth Hagen (Clip)
11:03
Publisert: