Det melder nyhetsbyråene AFP og AP.

– Den spanske regjeringen kunngjør at den offisielt anerkjenner den venezuelanske nasjonalforsamlingens president, Guaidó Marquez, som fungerende president i Venezuela, sier Spanias statsminister Pedro Sánchez.

– I denne situasjonen støtter og betrakter vi Guaidó som legitim interimspresident, sier Sveriges utenriksminister Margot Wallström til Sveriges Radio.

Også Frankrike og Storbritannia går mandag ut med at de anerkjenner Guaidó, og flere andre EU-land ventes å slå følge.

Erklæringene kommer etter at president Nicolás Maduro har avvist et krav fra europeiske land om å holde nytt presidentvalg i Venezuela.

Også EU-parlamentet, USA og en rekke andre land har anerkjent Guaidó som Venezuelas leder. Det er imidlertid fortsatt Maduro som reelt sett sitter med makten i landet.

Guaidó er i utgangspunktet leder for landets nasjonalforsamling, men han har også erklært seg selv som midlertidig president.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rune Kristiansen (56) var best i verden. Så døde sporten ut. Klarer han en siste stavsalto?
03:25
Publisert: