Det varslet president Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton onsdag.

– USA varsler utenlandske finansinstitusjoner om at de vil bli møtt med sanksjoner for å engasjere seg i tilretteleggelse av ulovlige transaksjoner som kommer Nicolás Maduro og hans korrupte nettverk til gode, sa Bolton.

Washington har fra før innført sanksjoner rettet mot Venezuelas statlige oljeselskap PDVSA. USA har også gitt opposisjonsleder Juan Guaidó kontroll over den venezuelanske statens bankkontoer i USA.

Trump-administrasjonen står i spissen for internasjonalt press for å få fjernet Maduro fra makten og innsette Guaido som midlertidig president inntil det kan bli gjennomført nytt presidentvalg.

Over 50 land anerkjenner Guaidós rolle som midlertidig president. Norge er ikke blant dem.

Maduro nyter støtte fra noen få, men mektige land – Russland og Kina. Han beskriver USAs kjør mot hans styre som et komplott der målet er å gi USA kontroll over oljeressursene.

Venezuela har under mange år med venstrepopulistisk styre blitt kastet ut i økonomisk krise der folk i hverdagen sliter med skyhøy inflasjon og mangel på grunnleggende matvarer og medisin. Fjorårets presidentvalg har av den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen blitt erklært ugyldig, noe som er årsaken til at Guaido, som leder forsamlingen, har utpekt seg selv om interimspresident.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Å få bygget en ny fregatt er et ganske håpløst prosjekt. DN-kommentator Sverre Strandhagen har en bedre idé
02:07
Publisert: