Nasjonalforsamlingen er den eneste offentlige institusjonen som er kontrollert av opposisjonen, men den har vært uten makt siden 2017.

Da vedtok høyesterett, som er kontrollert av president Nicolás Maduro, at nasjonalforsamlingen utviste forakt for retten og alle forsamlingens vedtak er kjent ugyldige.

Datoen ble kringkastet på den statsstyrte tv-kanalen.

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó, som er anerkjent som midlertidig president av om lag 60 land, anklager president Maduro og hans regjering for å rigge valget og for å avholde det uten «et minimum av åpenhet».

Nytt hotell og ny klesstil på Petter Stordalen. Begge har en historie
Petter Stordalen viser vei til generaldirektoratet på sitt nye hotell i København. – I begynnelsen av mars var det perioder jeg ikke sov spesielt bra.
02:10
Publisert:

I valget blir antall seter utvidet fra 167 til 267. Opposisjonspartiene har allerede kunngjort at de boikotter valget, og Maduro blir anklaget av USA for å prøve å rigge valget ved å oppnevne en regjeringsvennlig valgkommisjon.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.