I en melding til folket i Venezuela skriver regjeringen onsdag at president Nicolás Maduro har bestemt at delegasjonen ikke skal delta i de planlagte møtene i Barbados fredag og lørdag – 8. og 9. august.

«Alvorlige og brutale aggresjonen»

Maduro oppgir de amerikanske sanksjonene, nærmere bestemt sanksjonene til Trump-administrasjonen, som årsak til avgjørelsen.

Presidentens representanter skulle i samtaler med delegasjonen til opposisjonsleder Juan Guaidó, men det blir ikke noe av på grunn av den «alvorlige og brutale aggresjonen» som president Donald Trumps administrasjon «kontinuerlig utøver mot Venezuela», heter det i en meddelelse fra regjeringen.

Skjerpede sanksjoner

Trump beordret tidligere denne uken nye og skjerpede sanksjoner rettet mot regimet i Venezuela som effektivt hindrer amerikanske selskap og personer fra å gjøre forretninger med Maduros regjering og dens støttespillere.

Tirsdag sa Trumps sikkerhetsrådgiver John Bolton at Maduros allierte Kina og Russland bør avstå fra å gjøre forretninger med landet, og at deres «støtte til Maduro-regimet er uakseptabel».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.