Mandag gikk venezuelanere ut i gatene for å demonstrere mot president Nicolás Maduro på grunn av strømbrudd og vannmangel.

– Vi har små barn, og vi kan ikke gi dem en dråpe vann, sier Maria Rodriguez, som bor i hovedstaden Caracas.

Søndag innførte Maduro strømrasjonering i 30 dager. I tillegg skal skolene fortsatt holdes stengt og arbeidsdagen skal avsluttes klokken 14, både i privat og offentlig sektor.

- Fyller opp det vi finner

På grunn av mangel på strøm, fungerer ikke vannpumpene som sørger for vann i springen. Gatelysene er også slukket, og pumpene på bensinstasjonene fungerer ikke. Det gjør heller ikke telefoner og internett. Noen dusjer på jobb, fordi de ikke har vann hjemme.

Som følge av vannmangelen fyller innbyggerne vannet de finner rundt om kring i byen, samt det lille som renner i elven Guaire.

– Vi fyller opp det vi finner, men vi vet ikke om det kan drikkes. Men vi bruker det, sier Erimar Vale, som bor i hovedstaden.

Maduro hevder USA står bak strømbruddene. Han har tidligere også hevdet at et cyberangrep står bak.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.