Representanter fra alle landene, inkludert 18 utenriksministre, var onsdag i Washington i USA til langt på kveld for å diskutere situasjonen i det kriserammede landet.

 Det blir ifølge kilder vanskelig å komme fram til en felles, diplomatisk løsning for Venezuela, der minst 60 personer er døde i demonstrasjoner mot regjeringen de siste to månedene.

Representantene vurderer to forslag til felles uttalelse. En tekst er formulert av Peru, Canada, USA, Mexico og Panama, mens den andre er ført i pennen av de karibiske landene i Caricom. 

Reagerer sterkt

Ifølge flere av deltakerne er det en liten seier i seg selv at OAS faktisk har kommet såpass langt i innsatsen for Venezuela at de har møttes.

Venezuelas regjering reagerer sterkt på at OAS blander seg i krisen landet står overfor, uten at Venezuelas regjering blir spurt til råds. Landet har levert et formelt brev som første steg i utmeldingen av organisasjonen.

Venezuela har møtt kraftig internasjonal kritikk og fordømmelse, også fra OAS-landene, etter høyesterettsavgjørelsen som fratok nasjonalforsamlingen i landet all makt.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60
Publisert: