Presidentens kone, Cilia Adela Flores de Maduro, utpekes av USA som en av personene som har hjulpet Maduro med å beholde grepet om makten.

Sanksjonene er også rettet mot visepresident Delcy Rodriguez, kommunikasjonsminister Jorge Rodriguez og forsvarsminister Vladimir Padrino.

Som en del av straffetiltakene har finansdepartementet også beslaglagt et privatfly som tilhører en påstått stråmann for lederen i Maduros sosialistparti.

USA har fra før ilagt sanksjoner mot titalls høytstående tjenestemenn i Venezuela, inkludert Maduro selv. Tiltakene inngår i en kampanje for å presse presidenten fra makten.

– Finansdepartementet kommer til å fortsette å legge økonomisk press på dem som er ansvarlig for Venezuelas tragiske tilbakegang, samt nettverkene og personene de bruker for å kamuflere ulovlig rikdom, sier finansminister Steven Mnuchin i en uttalelse.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er verdens største fest
01:45
Publisert: