– April har fått en god start, sa Maduro natt til lørdag lokal tid etter et krisemøte i landets nasjonale sikkerhetsråd.

Sikkerhetsrådet kunngjorde at det støtter en ny vurdering av høyesteretts beslutning om å overføre lovgivende makt fra nasjonalforsamlingen til domstolen selv.

Dermed hadde presidenten tilsynelatende foretatt en helomvending. Kvelden før hadde han støttet høyesteretts kjennelse og nektet for at den var i strid med grunnloven.

Reaksjonene har vært sterke både i og utenfor Venezuela etter høyesteretts-beslutningen. Opposisjonen i landet har anklaget Maduro for å bruke domstolen til å gjennomføre et kupp og innføre diktatur.

Også Venezuelas riksadvokat Luisa Ortega, som vanligvis støtter Maduro-regjeringen, har kommet med sterk kritikk av høyesteretts kjennelse.

Regjeringen har avvist anklagene om kuppforsøk og sagt at kjennelsen er et resultat av at nasjonalforsamlingen har nektet å følge tidligere pålegg fra høyesterett.

(©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.