– Vi lover å styrke samholdet vårt og kommer til å fortsette planen med å velge ut en enkelt kandidat, heter det i en uttalelse fra opposisjonsalliansen MUD, som representerer en rekke av landets opposisjonspartier.

Alliansen gir ingen detaljer om hvordan den vil velge sin presidentkandidat, men opposisjonspolitiker Luis Florido foreslo 12. desember at de ulike opposisjonspartiene bør møtes for å planlegge primærvalg.

Landets opposisjon har vært splittet i flere år og har bidratt til at president Nicolás Maduro har kunnet befeste sin makt, til tross for at meningsmålinger viser at han er upopulær og at venezuelanere flest lider under mat- og medisinmangel.

Presidentvalget i Venezuela planlegges gjennomført mot slutten av 2018, men opposisjonen og noen politiske analytikere mener at valget kan bli fremskyndet til begynnelsen av det nye året.

– Maduro kommer til å fremme en strategi som går ut på å fremskynde valget så mye som mulig for å unngå at opposisjonen får tid til å omstille seg, sier valgekspert Eugenio Martinez.(Vilkår)