Den vietnamesiske staten har lenge planlagt å rydde opp i Ho Chi Minhs «svarte kanaler», som har fått navnet av den mørke fargen vannet får av forsøpling og forurensning.

Elvebredden er full av «hjemmesnekrede» hus laget av plast-, metall- og trebiter, og er hjem til tusenvis at vietnamesere som ikke har lovlig eierskap til eiendommen.

Allerede er 36.000 hjem fjernet kanalområdene i Ho Chi Minh, ifølge AFP. Ytterligere 20.000 husholdninger skal rives de neste to årene, for å erstattes av elvepromenader og moderne bygninger. Kanalområdet skal bygges om i parisisk stil. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Flyfoto av husene ved Xyen Tam-kanalens bredder, 19. oktober i år.
Flyfoto av husene ved Xyen Tam-kanalens bredder, 19. oktober i år. (Foto: Kao Nguyen/AFP/NTB Scanpix)
En kvinne henger opp klær utenfor et av husene ved kanalen. Elvebredden utenfor huset er sterkt preget av plast og avfall.
En kvinne henger opp klær utenfor et av husene ved kanalen. Elvebredden utenfor huset er sterkt preget av plast og avfall. (Foto: Kao Nguyen/AFP/NTB Scanpix)
Mye av den daglige handelen og frakt av varer foregår på kanalen.
Mye av den daglige handelen og frakt av varer foregår på kanalen. (Foto: Kao Nguyen/AFP/NTB Scanpix)
En mann forsøker å fiske opp noe av vannet ved hjelp av en pinne.
En mann forsøker å fiske opp noe av vannet ved hjelp av en pinne. (Foto: Kao Nguyen/AFP/NTB Scanpix)
En familie lager mat i huset sitt ved kanalen. Innen 2020 må de flytte.
En familie lager mat i huset sitt ved kanalen. Innen 2020 må de flytte. (Foto: Kao Nguyen/AFP/NTB Scanpix)
Le Ngoc Chau ror langs Xuyen Tam-kanalen. Han livnærer seg av å plukke søppel i det forurensede vannet, og transportere passasjerer rundt omkring.
Le Ngoc Chau ror langs Xuyen Tam-kanalen. Han livnærer seg av å plukke søppel i det forurensede vannet, og transportere passasjerer rundt omkring. (Foto: Kao Nguyen/AFP/NTB Scanpix)
Byfornyelsen i Ho Chi Minh byen er i ferd med å presse ut de fattige bosatt rundt Te-kanalen.
Byfornyelsen i Ho Chi Minh byen er i ferd med å presse ut de fattige bosatt rundt Te-kanalen. (Foto: Kao Nguyen/AFP/NTB Scanpix)
En familie sitter utenfor huset sitt på elvebredden ved Xuyen Tam-kanalen.
En familie sitter utenfor huset sitt på elvebredden ved Xuyen Tam-kanalen. (Foto: Kao Nguyen/AFP/NTB Scanpix)
En gutt tar oppvasken ved elvebredden o Xuyen Tam-kanalen. Forurensing og søppel er et stort problem i elveområdene i Ho Chi Minh.
En gutt tar oppvasken ved elvebredden o Xuyen Tam-kanalen. Forurensing og søppel er et stort problem i elveområdene i Ho Chi Minh. (Foto: Kao Nguyen/AFP/NTB Scanpix)
Rivingen av husene langs Te-kanalen er allerede i gang. Dagens søppelfylte promenade kommer til å stå i sterk kontrast til den moderne Paris inspirerte promenaden som er planlagt.
Rivingen av husene langs Te-kanalen er allerede i gang. Dagens søppelfylte promenade kommer til å stå i sterk kontrast til den moderne Paris inspirerte promenaden som er planlagt. (Foto: Kao Nguyen/AFP/NTB Scanpix)
Flyfoto av Xuyen Tam-kanalen, tatt 19. oktober. Innen 2020 skal alle husene være revet for å gjøre plass til moderne arkitektur.
Flyfoto av Xuyen Tam-kanalen, tatt 19. oktober. Innen 2020 skal alle husene være revet for å gjøre plass til moderne arkitektur. (Foto: Kao Nguyen/AFP/NTB Scanpix)
Felleskitesten: Se hvilken ski som overrasket testpanelet
DN har gjennomført en test av syv ulike felleski i semirace-kategorien.
01:23
Publisert: