Kim Jong-un-imitator Howard X kom til Hanoi sammen med Trump-imitator Russel White forrige uke, og de to arrangerte sitt eget «toppmøte» på trappen foran operahuset i den vietnamesiske hovedstaden. Juksetoppmøtet inkluderte et solid presseoppbud og innleide sikkerhetsvakter. Denne uken skal de faktiske lederne for USA og Nord-Korea møtes i samme by, men det får ikke liksom-Kim oppleve.

Kim Jong-un-imitator Howard X er utvist fra Vietnam. Her poserer han sammen med Donald Trump-imitator Russel White.
Kim Jong-un-imitator Howard X er utvist fra Vietnam. Her poserer han sammen med Donald Trump-imitator Russel White. (Foto: Manan Vatsyayana/AFP/NTB Scanpix)

Fredag ble Howard X avhørt av vietnamesisk politi og fikk beskjed om at han ville bli sendt tilbake til Hongkong. Han fikk beskjed om at visumet hans ikke er gyldig, men fikk ingen nærmere forklaring.

– Den egentlige grunnen er at jeg er født med et ansikt som ligner på Kims. Det er den virkelige forbrytelsen her, sa imitatoren da han ble ført inn i en bil for å bli kjørt til flyplassen Hanoi mandag morgen. Howard X mener han blir deportert fordi Kim Jong-un «ikke har noen sans for humor». Han påpekte også at det var billigere for vietnameserne å betale en flybillett hjem til Hongkong for ham enn det ville vært å fly White hjem til Canada.

De to imitatorene stilte velvillig opp til fotografering.
De to imitatorene stilte velvillig opp til fotografering. (Foto: Manan Vatsyayana/AFP/NTB Scanpix)

White har nemlig fått lov til å bli i byen, men har blitt bedt om å ikke opptre offentlig i rollen som Trump. På hans vandringer i byen har imitatoren blitt stoppet flere ganger av folk som vil ta en selfie med «The Donald».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I denne salen er det nok flere som lurer på noe de ikke tør å spørre om
Muntlig deltagelse blant studenter forsetter å synke
01:40
Publisert: