Forrige uke kom nyheten om at Equinor hadde sikret seg en gullkantet avtale med britiske SSE om et havvindprosjekt på Doggerbank med en investeringsramme på rundt 100 milliarder kroner. Samtidig skal det norske selskapet bygge en havvindpark utenfor New York, som ifølge statsminister Erna Solberg (H) skal levere til minst en halv million mennesker i storbyen på USAs østkyst.

Likevel ser det ikke ut til at alle selskaper som satser på fornybar energi har medvind i seilene.

Danske Vestas, som er en av verdens største produsenter av elektriske vindturbiner, melder nemlig fredag om oppsigelse av 590 ansatte i Danmark og Tyskland.

Det var den danske avisen finans.dk som først omtalte saken.

Tyskland og Danmark

I en pressemelding kommer det frem at økende konkurranse og endringer i etterspørselen er grunnen til oppsigelsesrunden.

– En meget konkurransepreget industri, samt en rask overgang innenfor fornybar energi-segmentet, gjør at vi må introdusere nye produkter og løsninger, sier Vestas' driftsdirektør Jean-Marc Lechêne i pressemeldingen.

Videre blir det oppgitt at oppsigelsene har å gjøre med etterspørsel av andre typer «vindmøllevinger», noe som fører til at store deler av produksjonen skal skje andre steder enn i Europa.

Det er Vestas' fabrikker i Lem i vest-Jylland og Lauchammer øst i Tyskland som blir rammet, ifølge pressemeldingen.

Flere oppsigelser

På verdensbasis har Vestas 24.500 ansatte. Selskapet ble etablert i 1945 av Peder Hansen, og har installert vindturbiner i en rekke land over hele verden.

Nyheten om oppsigelsene i Vestas kommer dagen etter at konkurrenten, spanske Siemens Gamesa, må sparke opptil 600 ansatte i Danmark grunnet prisfall i det nyhetsbyrået Reuters beskriver som «et utfordrende marked».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.