– Vi ville vært veldig lykkelige dersom du ville komme som æresgjest til Vladivostok, sa Putin til Sør-Koreas president Moon Jae-in etter samtaler mellom de to i Moskva fredag.

Dermed bekreftet den russiske presidenten at han har planer om å være vertskap for begge de to koreanske lederne under økonomitoppmøtet i Vladivostok 11. september. Putin har nemlig også invitert Nord-Koreas leder Kim Jong-un, sammen med lederne for Kina og Japan.

Så langt er det imidlertid kun Japans statsminister Shinzo Abe som har bekreftet at han kommer.

Kim har så langt ikke har besvart Putins invitasjon, ifølge russiske medier.

– Det har ikke kommet noe svar enda, sa Putin-rådgiver Jurij Usjakov fredag ifølge nyhetsbyrået Tass.

Under pressekonferansen med Moon uttrykte Putin for øvrig at han satte pris på det nylige historiske toppmøtet mellom Kim og USAs president Donald Trump.

– Vi håper at dette kommer til å redusere spenningene på Koreahalvøya og i fremtiden skape et rammeverk for å danne et bærekraftig sikkerhetssystem i regionen, sa Putin.

Under sitt tre dager lange Russland-besøk ventes det at Moon reiser videre til Rostov-na-Donu lørdag for å se det sørkoreanske landslaget spille mot Mexico i Fotball-VM.(Vilkår)

- Det er ikke en handelskrig ennå, men det kan nok være forberedelser for en, sier Robert Halver i Baader Bank og tror vi kan få det mye gøy fremover.
01:03
Publisert: