Dette er 66-åringens første tale til de to kamrene i parlamentet siden han ble valgt til sin fjerde periode som president for ett år siden. Han skal sitte ved makten til 2024.

En undersøkelse fra Levada Center fra januar viser at 64 prosent nå er fornøyde med ham, noe som er det laveste siden Russland annekterte Krim-halvøya for fem år siden.

I fjor brukte Putin sin to timer lange tale om rikets tilstand til å avsløre at Russland var i ferd med å utvikle flere nye kjernefysiske våpen og hadde gjennomført en rekke tester, blant annet av en ny interkontinental ballistisk missil.

Upopulær pensjonsreform

Det var to uker før valget, og han lovet da russerne høyere levestandard, hyllet Russlands militære overlegenhet og forholdet til Vesten.

Etter talen satte han ny rekord på meningsmålingene, og fikk sin høyeste score siden han kom til makten i 1999. Så vant han valget.

Et år senere har populariteten falt, økonomien gått nedover og forholdet til Vesten har kjølnet kraftig.

Den svært upopulære pensjonsreformen han signerte i oktober har bidratt ytterligere til at folket ikke lenger er like fornøyde men ellers svært godt likte presidenten. Rett etter den svarte bare 40 prosent at de ville stemt på ham hvis det var valg i oktober.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Putin trente med landslaget
01:15
Publisert: