Denne gangen dreier det seg om selskapets dieselbiler med 3-litersmotorer.

Forliket omfatter 80.000 biler solgt i USA, og innebærer at den tyske bilprodusenten må ut med ytterligere 225 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,9 milliarder kroner.

Som et ledd i avtalen må selskapet åpne for tilbakekjøp av 20.000 av bilene av merkene VW, Porsche og Audi, opplyser dommer Charles Breyer i San Francisco. Alle eierne får en økonomisk godtgjørelse.

En amerikansk domstol ga i slutten av oktober endelig godkjenning til et forlik med Volkswagen, som måtte ut med over 130 milliarder kroner i forbindelse med utslippsjukset. Saken den gang gjaldt omkring 500.000 biler med 2-litersmotorer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Støre: - Norge har stått for verdier vi ikke har veket på i disse årene
Ap-leder Jonas Gahr Støre anerkjenner regjeringens arbeid med sikte på å gjenopprette fulle, normale forbindelser med Kina. Forholdet mellom Kina og Norge normaliseres etter at utenriksminister Børge Brende har hatt hemmelige møter i Beijing.
01:49
Publisert: