Teknologiselskapene på Nasdaq-børsen fikk mest juling tirsdag med et fall på 3,48 prosent, etter at olje- og energiselskapene mandag fikk gjennomgå hardest. Dow Jones endte ned 2,67 prosent, mens samelindeksen S&P 500 falt 3,07 prosent.

Alle de ledende teknologiselskapene – som Facebook, Amazon og Apple – falt markant tirsdag. En del av fallet kan muligens tilskrives IBM som sent mandag kveld la frem skuffende kvartalstall rammet av korona, og trakk guidingen fremover, også på grunn av koronakrisen.

Elbil- og batteriprodusenten Tesla falt også mer enn indeksene tirsdag.

Strømmeselskapet Netflix var nærmest uendret, i spenning og påvente av kvartalsresultatene som legges frem sent tirsdag etter at børsene stenger.

Mandagens historiske kollaps i oljeprisen bare fortsatte tirsdag, og trakk olje- og energirelaterte aksjer enda lenger ned.

Samtidig sprer koronakrisen frykt og uro, og ikke minst usikkerhet. Resultatsesongen for første kvartal er i gang, og de fleste selskapene melder om alt om skader. Men for andre kvartal er det mest i det blå. Stadig flere selskaper trekker guidingene tilbake, rett og slett fordi de ikke klarer å legge frem fornuftige tall og utsikter nå som alt er usikkert.

Spørsmålet nå er bare hvor lenge krisen varer, og hvor store skadene blir.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.