Den siste store krisepakken på knapt 500 milliarder dollar ble vedtatt i Kongressen natt til fredag, og formelt underskrevet av president Donald Trump fredag.

Brorparten av pengene går til små og mellomstore bedrifter, men på børsene ble krisepengene også tatt imot med glede. Utsiktene til en gradvis åpning av økonomien er også godt nytt på børsene.

De ledende børsindeksene steg jevnt utover kvelden, selv om det roet seg noe ned helt på slutten.

Blant fredagens vinnere er Home Depot, som driver med byggevarer og hjemmeinnredning, og teknologigiganten Apple. Tesla steg med 2,78 prosent fredag.

  • Dow Jones-indeksen steg med 1,11 prosent.
  • Den brede S&P 500-indeksen var opp 1,39 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq var fredagens vinner og endte opp 1,65 prosent.

Det er knyttet både frykt og forhåpninger til neste ukes kvartalstall fra flere av teknologigigantene, som Facebook, Apple, Amazon og Google-eier Alphabet.

Flyselskapene var også litt opp fra historisk lave nivåer, etter at president Trump antydet at staten skulle kjøpe verdien av flybilletter for fire-fem år for å gi flybransjen et løft.

Det har ellers vært en bemerkelsesverdig rolig uke på de amerikanske børsene, tatt i betraktning de voldsomme svingningene vi har sett de siste ukene og månedene under koronakrisen.

Men det har ikke vært to påfølgende dager med svingninger under én prosent på S&P 500 siden 20. februar.

Totalt for uken endte de amerikanske børsene litt i minus.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.