I dag er Teslas store «batteridag», der elbil- og batteriprodusenten skal presentere selskapets nye batteriteknologi. Tesla-sjef Elon Musk har alt gått ut og helt litt kaldt vann i blodet på de ivrigste Tesla-entusiastene, og han understreker at de nye batteriene først kommer i masseproduksjon i 2022.

Tesla-aksjen ble etter Musks presiseringer handlet markant ned i førhandelen, etter at aksjen har gått meget bra den siste uken.

Tesla-aksjen faller over fire prosent rett etter åpning på Nasdaq-børsen. Utover ettermiddagen fortsetter aksjen å falle. Rundt klokken 17.00 er aksjen ned over seks prosent.

De ledende amerikanske børsindeksene åpnet alle opp, og Nasdaq steg mest med nesten én prosent. På ettermiddagen har situasjonen snudd noe. Dow Jones er rundt 17-tiden ned 0,3 prosent, mens Nasdaq og S&P500 beveger seg rundt null prosent.

Korona og politikk

Koronapandemien, og rekordhøy smitte globalt, fortsetter å tynge markedene. Stadig flere land strammer nå inn igjen på smitteverntiltakene, som Storbritannia, og frykten øker nå for en retur til lockdown-perioden vi hadde i vår og sommer.

Vaksinegjennombruddet lar også vente på seg, og ikke minst erkjennelsen at det vil ta mange måneder fra en effektiv vaksine er på markedet til at tilstrekkelig mange blir vaksinert.

I forlengelsen av koronaen tyder alt på at de politiske frontene i Washington vil hardne enda mer til i forbindelse med utnevningen av en ny høyesterettsdommer etter Ruth Bader Ginsburg, som døde før helgen.

Analytikere Axios har snakket med sier en sementering av fiendskapen mellom demokratene og republikanerne i Kongressen kan være siste spikeren i kisten for alle håp om nye og nødvendige krisepakker hvis koronaen drar ut i tid.

Sentralbanksjef Jerome Powell tar tirsdag turen til Capitol Hill for å snakke om nettopp korona og mulige økonomiske mottiltak. I tre dager skal Powell tegne og forklare i håp om at Kongressen kan komme til tverrpolitisk enighet om hjelpepakker.

Sentralbanksjefens handlingsrom er blitt betydelig innskrenket etter Ginsburgs død.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.