De ledende amerikanske børsindeksene fortsetter mandag nedturen fra før helgen, og faller markant i likhet med de asiatiske og europeiske børsene tidligere mandag. Men den verste panikken ved åpningen synes å ha lagt seg, i hvert fall foreløpig, og de ledende børsindeksene faller 2,5-3,0 prosent en knapp halvtime etter børsåpningen.

Teknologibørsen Nasdaq faller mest med tre prosent, men fallet er bredt og rammer alle tunge sektorer. Dow Jones-indeksen er ned rundt 750 poeng, til vel 28.200 poeng, og 30.000 som enkelte snakket om for bare noen dager siden er ikke lenger tema. Blant de tretti selskapene som utgjør Dow Jones-indeksen, er det kun teleselskapet Verizon som er opp etter tjue minutters handel, med 0,3 prosent. Flyselskapene er blant dem som faller mest, men hele reiseliv- og energisektoren faller tungt.

Oslo Børs stuper i likhet med de ledende europeiske børsene, minus over fire prosent en times tid før stengetid.

Meldinger om økt antall smittede av koronaviruset har spredt seg for alvor til børsene og finansmarkedene. Stadig flere land, selskaper og økonomer varsler nå at viruset vil få til dels store økonomiske konsekvenser.

Kina har alt varslet at koronaviruset senker den økonomiske veksten, noe som også får globale konsekvenser. Store selskaper som Apple har også sendt ut negative varsler. Viruset rammer både produksjon og etterspørsel etter varer og tjenester.

Rekordlave renter

Koronaviruset rammer også rentemarkedet, og mandag noterer den amerikanske 30-års statsrenten sitt laveste nivå noensinne på 1,83 prosent. 10-års amerikanske statsobligasjonsrenter lå på 1,38 prosent mandag, før børsåpning. Dette er litt høyere enn det laveste nivået på 10-åringen som var 1,32 prosent fra juni 2016. Ifølge DNB Markets har forventningene til at Fed vil kutte renten økt, og markedet priser inn mer enn to rentekutt i løpet av året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.