Gjenåpningen av økonomien preger markedene, noe som gjenspeiler seg på Wall Street der optimismen hersker.

Nasdaq gjør det aller best, og teknologibørsen er bare et par prosent unna ny rekordnotering. Mange av de store teknologiselskapene har gjort det skarpt under koronakrisen, med hjemmekontor og etterspørsel etter teknologiske løsninger og underholdning.

Bråstopp eller 11 år

Markedene møtte i mars veggen etter 11 år med nær vedvarende oppgang siden finanskrisen i 2008/09.

Koronakrisen og nedstengningen av økonomien sendte børsene rett ned. Nasdaq har nå hentet igjen nesten hele fallet i mars, mens andre ledende indekser som den industritunge Dow Jones og den brede S&P 500 følger litt etter.

Nasdaq er solid opp også onsdag, men må se seg slått av Dow Jones og S&P 500 stiger enda mer.

Hongkong og faren for en ny handelskrig med Kina, som dominerte nyhetsbildet og markedene før drapet på George Floyd i Minneapolis, synes å være midlertidig fortrengt i markedet.

Verdt å merke seg er at Snap Inc., selskapet bak Snapchat, faller på en positiv børs etter å ha lagt seg ut med president Donald Trump ved å slutte å promotere hans meldinger på sin nyhetsside.

Trump har tidligere truet med å stenge ned sosiale medier som Twitter, fordi han mener seg sensurert og urettferdig behandlet.

Slik endte de ledende amerikanske børsindeksene onsdag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Dow Jones var opp 2,05 prosent.
  • S&P 500 endte opp 1,36 prosent.
  • Nasdaq sluttet opp 0,78 prosent.