Etter et lite tilbakeslag tirsdag er stemningen igjen snudd på Wall Street onsdag. Optimisme knyttet til gjenåpning av samfunnet i flere stater gjorde at de tre toneangivende indeksene stengte bredt opp onsdag.

  • Dow Jones-indeksen stengte opp 1,52 prosent.
  • S&P 500-indeksen stengte opp 1,67 prosent.
  • Nasdaq-indeksen stengte opp 2,08 prosent.

Ifølge Marketwatch er oppgangen, særlig på teknologitunge Nasdaq, drevet av Facebook og Amazon. Begge aksjer nådde rekordhøye kurser onsdag.

Oppgangen onsdag gjør at alle de tre indeksene så langt denne uken har steget mer enn tre prosent. S&P 500 stenger til det høyeste siden tidlig i mars.

Håp om gjenåpning

Det er tro og håp knyttet til hvor raskt amerikansk økonomi åpner opp igjen, og til hvilken styrke gjenhentingen vil ha. Brukbare selskapsresultater, særlig innen detaljhandelen, fyrer opp om denne fremtidstroen.

Børsåpningen onsdag er ikke minst preget av fraværet av direkte dårlige nyheter.

– Vi er i en av de situasjonene hvor hvis det ikke er noen dårlige nyheter, er veien med minst motstand for aksjer å bevege seg opp, sier investeringsdirektør James Athey i Aberdeen Standard Investments til Reuters, gjengitt av TDN Direkt.

De amerikanske børsene steg tre dager på rad før de tirsdag falt rundt én prosent.

Tilbakeslag for vaksine

Til tross for den gode morgenstemningen onsdag, er koronaviruset fortsatt det dominerende temaet i markedene.

Farmasi og teknologi har gjort det bra under koronakrisen. Farmasiselskapet Moderna har seilt høyt på børsen på håp om en ny vaksine. Men tirsdag kom det skuffende data fra testing av selskapets vaksinekandidat, og Moderna-aksjen var litt ned i førhandelen.

Oljeserviceselskapet Halliburton steg i førhandelen, etter at det ble kunngjort at selskapet kutter planlagt utbytte med 75 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.