Alle de ledende amerikanske børsindeksene var kraftig opp onsdag, selv om begeistringen avtok litt helt frem mot stengetid.

  • Dow Jones-indeksen var opp 1,99 prosent.
  • S&P 500-indeksen steg med 2,29 prosent.
  • Nasdaq-indeksen endte opp 2,81 prosent.

Prisen på amerikansk lettolje (WTI) har hentet seg inn igjen etter at oljeprodusentene for noen dager siden måtte betale kundene for å ta imot olje i mai. Men spotprisen på WTI på rundt 14 dollar fatet er fortsatt altfor lav til at mange av de mindre amerikanske oljeselskapene, spesielt de som driver med skiferolje.

Men lettelsen over at prisene i hvert fall er litt opp igjen bidro til å sende de amerikanske børsene pent opp onsdag, etter stygge fall både mandag og tirsdag.

Det hjalp også på stemningen på børsene at Kongressen nå endelig er enig om nok en krisepakke for den koronarammede økonomien. Pakken på 484 milliarder dollar, over 5000 milliarder kroner, er øremerket amerikanske småbedrifter, pluss noe til koronatesting og sykehus.

Teknologisk børsløft

Teknologibørsen Nasdaq gjorde det best onsdag med en oppgang på rundt tre prosent.

Lynmeldingselskapet Snap Inc., selskapet bak Snapchat, er onsdagens børsvinner og steg onsdag 36,55 prosent etter å ha lagt frem meget overbevisende kvartalsresultater sent tirsdagskveld.

Teknologigiganter som Facebook, Apple, Tesla og Google-eier Alphabet var kraftig opp onsdag.

Netflix er den store koronavinneren, og sent tirsdag la strømmeselskapet frem kvartalsresultater som viste en fantastisk vekst i antall betalende abonnenter på nesten 16 millioner. Men i et brev til aksjonærene advarer Netflix om at dette kan være en midlertidig topp, og ledelsen maner markedet til edruelighet. Investorene har åpenbart lyttet til advarslene og Netflix-aksjen falt nesten tre prosent onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.