Forvaltermilliardæren synes det var mye lettere å finne gode selskaper å kjøpe aksjer i etter finanskrisen. Det kom frem under et intervju 87-åringen gjorde med Bloomberg onsdag.

Buffett, som har bygget opp en enorm formue gjennom forvaltningsselskapet Berkshire Hathaway, lot seg intervjue i New York.

Den senere tiden har Berkshire Hathaway hatt stadig større andel av sine ressurser i kontanter.

– Det forteller oss at aksjer ikke er så billige som de har vært mesteparten av tiden, svarte Buffett, da han ble spurt om hvorfor kontantbeholdningen øker. Forvalterguruen hevdet at det etter finanskrisen i 2008 var like lett å plukke aksjer som å stjele godteri fra barn.

Men tross økt verdsetting av aksjer: – Det er fortsatt veldig attraktive sammenlignet med obligasjoner, sa Buffett og viste til det lave rentenivået.

Fikk godt betalt i Bank of America

Selv om kontantene bygger seg opp, hadde fortsatt Berkshire Hathaway aksjer verdsatt til 135 milliarder dollar ved utgangen av juni. Blant de største investeringene er banken Wells Fargo og Coca-Cola. For noen måneder siden ble det også kjent at Berkshire Hathaway ville benytte muligheten til å konvertere warrants i Bank of America til aksjer. Tirsdag ble konverteringen gjennomført.

– De var i vesentlige problemer. Det er litt som en fantastisk sportsutøver som må på sykehus etter et uhell, sa Buffett om hvorfor han investerte i banken i kjølvannet av finanskrisen.

Warren Buffett er i New York i forbindelse med den årlige veldedighetsauksjonen der deltagerne byr på en lunsj med forvalteren. Vinneren i år betalte 2,68 millioner dollar, eller mer enn 20 millioner kroner, men har så langt valgt å være anonym. Sammen med opptil syv venner skal vinneren spise lunsj med Buffett på legendariske Smith & Wollensky steakhouse på midtown Manhattan. 

Se på DNtv:(Vilkår)

Ny Porsche Cayenne
Porsche lanserer tredje generasjon av Porsche Cayenne.
00:55
Publisert: