– Jeg synes landet skylder de millionene av mennesker i små bedrifter … å fornye PPP og få oss til enden av tunnelen, sier Warren Buffett til CNBC.

PPP står for Paycheck Protection Program og er et program for lån på flere hundre milliarder dollar etablert av den amerikanske regjeringen for å hjelpe bedrifter og andre virksomheter gjennom koronakrisen.

Press på de mindre bedriftene

Vinduet for å søke om lån gikk ut tidligere i år, selv om det fortsatt er midler igjen i programmet. Kongressen har imidlertid hatt lite fremgang i flere måneder i forhandlingene om ny statsstøtte, noe som har lagt press på særlig de mindre bedriftene.

– Har aktivt stengt ned mange mennesker

Den innflytelsesrike og legendariske investoren mener Kongressen må handle nå:

– Det er en økonomisk krig. Da vi gikk inn i annen verdenskrig, ble mange næringer lagt ned; alt gikk til forsvarsproduksjonen. Vel, vi har aktivt stengt ned mange mennesker i denne spesielle lavkonjunkturen, mens andre nyter godt av det, og jeg tror landet virkelig skylder noe til det som faktisk er millioner av mennesker i små bedrifter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.