Warren Buffett gjorde sin første gode investering allerede som seksåring da han kjøpte en «six-pack» med Coca-Cola for 25 cent og deretter solgte hver flaske for en nickel (fem cent), skriver CNBC. En avkastning på pene 20 prosent.

De fleste kjenner resten av historien om den legendariske investoren som bygde opp selskapet Berkshire Hathaway til å bli et av de mest suksessfulle i USA. Markedsverdien av selskapet er tett på 500 milliarder dollar (over 4400 milliarder kroner).

- Min pappa var min største inspirasjon. Han lærte meg i ung alder å ha de rette vanene tidlig. Sparing var en viktig ting han lærte meg, sa Buffett i et intervju med CNBC i 2013.

Før skolealder

På spørsmål nå fra CNBC om hva han tror er den største feilen foreldre gjør når de lærer barna sine om penger, sier mangemilliardæren:

- Noen ganger venter foreldre til barna er i tenårene før de begynner å snakke med barna om hvordan de skal håndtere penger – når de egentlig skulle lært barna det før de begynner på skolen.

Som et bevis på at Buffett kan ha rett viser CNBC til forskning som viser at 80 prosent av hjernens utvikling skjer fra fødsel og frem til barnet er mellom tre og fire år.

En studie fra Universitetet i Cambridge viser at barn allerede ved tre-fire års alder er i stand til å forstå grunnleggende begreper om penger, og ved syvårsalderen vil enkelte grunnleggende forestillinger knyttet til fremtidig økonomisk atferd allerede ha utviklet seg.

Dette er noen av rådene Warren Buffet gir om hvordan man kan lære barn om penger:

* Lær ditt barn hvordan man sparer penger

* Lær ditt barn forskjellen på pris og verdi

* Lær ditt barn hvordan man gjør smarte valg(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.