Wikileaks, varslernettverket som publiserer lekkasjer, blant annet fra amerikanske myndigheter, er irritert på president Barack Obama etter lekkasjer fra en etterretningsrapport til tv-kanalen NBC.

Mener lekkasjene er ulovlige

På Twitter klager Wikileaks sin nød:

«Obama-administrasjonen/CIA sluser ulovlig TOP SECRET/COMINT (red.anm. Communication Intelligence - etterretningskommunikasjon) til NBC før POETUS (påtroppende president) engang får lest den».

Wikileaks' pennefører hevder at lekkasjene gjøres for å sette Obama-administrasjonen i et godt lys.

Pseudo- og vanlige lekkasjer

Noe snurt påstår Wikileaks videre at lekkasjer for å sette seg selv i et slikt godt ikke er noe annet enn «pseudolekkasjer».

Mens lekkasjer fra amerikanske myndigheter som gagner for eksempel Russland er gode gammeldagse lekkasjer som er verdt å rapportere videre.

Trump følger på

Amerikansk toppolitikk utøves nå tilsynelatende for det meste på Twitter, og Donald J. Trump følger opp, på lynmeldingstjemesten.

Trump kunngjør her at han har bedt lederne både i Representantenes Hus og Senatet om at lekkasjene til NBC etterforskes.

«Hvem ga dem denne rapporten og hvorfor? Politikk!», skriver Trump.

Lekket CIA-rapport

Lekkasjene skal være fra en hemmeligstemplet CIA-rapport om russisk hacking av det amerikanske valget, til Trumps fordel.

Av rapporten skal det gå frem at det var jubel i Kreml da Trump vant valget. Rapporten skal også navngi russiske tjenestemenn og diplomater som stod bak hackingen.

Trump har havnet i åpen konflikt med hele det amerikanske etterretningsapparatet, og han avviser kontant at Moskva står bak hackingen.

Trump bruker nettopp Wikileaks som sannhetsvitne for å renvaske Russland. Amerikansk etterretning på sin side mener Wikileaks har fôret Moskva med lekket og hacket informasjon, som russerne på sin side har brukt for å skade Hillary Clintons vinnersjanser i valget.

Wikileaks' grunnlegger og sjefredaktør Julian Assange har åpent støttet både Trump og Putin, og refset Clinton og Obama. Assange har siden august 2012 søkt tilflukt i Ecuadors ambassade, som han ikke tør forlate i frykt for å bli utlevert til Sverige, der han er tiltalty for voldtekt, og senere til USA som vil ha ham utlevert, blant annet for ulovlig hacking.

Trump skal sent fredag briefes om den aktuelle CIA-rapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.