Trump måtte i forrige uke gi opp å få det omstridte spørsmålet om amerikansk statsborgerskap inn i skjemaet for folketellingen neste år etter at høyesterett satte ned foten.

Saken ble oppfattet som et kraftig nederlag for Ross som hadde jobbet for å få spørsmålet inn på skjemaet.

Mandag siterte NBC en rekke anonyme kilder som sier at Trump de siste dagene har sagt til flere av sine medarbeidere at han overveier å gi Ross sparken allerede nå i sommer.

Mindre synlig

Ross, som tidligere spilte en viktig rolle i Trumps aggressive handelspolitikk, har den siste tiden ikke vært særlig synlig i forhandlingene med Kina.

Motstanderne av at spørsmålet skulle inn i skjemaet, kalte administrasjonens forsøk en taktikk for å gjøre det lettere for republikanerne å få valgt inn sine i Kongressen.

Resultatet av folketellingen brukes nemlig til å bestemme hvor mange representanter hver delstat har i Kongressen, og frykten var at et spørsmål om statsborgerskap ville skremme ikke-hvite fra å delta i folketellingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.