Kilden, som uttaler seg mot løfte om anonymitet, sier det foreløpig ikke er noen planer om å gi rapporten videre til Det hvite hus.

Barr har tidligere sagt at han ønsker å offentliggjøre så mye av rapporten som mulig, innenfor lovens rammer. Seks demokratiske komitéledere i Representantenes hus har bedt Barr oversende hele rapporten innen 2. april, men det er uklart om den tidsfristen vil bli oppfylt.

Så langt har Barr kommet med et fire sider langt sammendrag fra Robert Muellers rapport.

- Ikke tilstrekkelig

Spesialetterforskeren har i to år gransket mulig russisk innblanding i valget i 2016 og samrøre mellom Donald Trumps valgkampapparat og russiske tjenestemenn.

– Selv om denne rapporten ikke konkluderer med at presidenten begikk en forbrytelse, så frikjenner den ham heller ikke, skriver Barr i sitt sammendrag. Trump selv mener derimot at det som har kommet frem, renvasker ham og innebærer en fullstendig frifinnelse.

Demokratene mener Barrs sammendrag ikke er tilstrekkelig, og de mener justisministeren ikke er uavhengig, ettersom han er utnevnt av Trump.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.