Rettssaken føres i et høysikkerhetsfengsel i München.

Sammen med østerrikeren Braun er to andre tidligere ledere i selskapet tiltalt for å ha dannet en kriminell gjeng, forfalsket selskapets regnskap og svindlet långivere for 3,1 milliarder euro.

Wirecard leverte elektroniske betalingsløsninger og var hyllet som en av Tysklands største suksesshistorier. Det falt sammen som et korthus sommeren 2020 i en enorm skandale.

Ved kollapsen manglet selskapet 1,8 milliarder euro, penger som skulle ha stått på kontorer som viste seg ikke å eksistere. Selskapets verdier var dessuten sterkt oppblåst.

Revisjonsselskapet EY har beskrevet virksomheten til Wirecard som et sofistikert globalt bedrageri.

Mange private investorer tapte store summer da Wirecards aksjer ble verdiløse over natten.

Den tidligere milliardæren Braun nekter for at anklagene er sanne. En tidligere avdelingsleder for Wirecards avdeling i Dubai er påtalemyndighetens hovedvitne.

En nøkkelfigur er imidlertid fraværende. Wirecards administrerende direktør, østerrikeren Jan Marsalek, flyktet fra Tyskland sommeren 2020. Han er etterlyst internasjonalt, men er sporløst borte. Det antas at han oppholder seg i Russland.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.