Jacob Blake ble skutt i ryggen av politiet søndag og er alvorlig skadd. Blakes advokat, Ben Crump, sier 29-åringens tre sønner var i bilen da han ble skutt.

Hendelsen utløste demonstrasjoner i byen Kenosha, om lag 50 kilometer sør for Milwaukee. Noen demonstranter kastet steiner og satte fyr på biler, ifølge lokale medier.

Sent søndag kveld brant det i noen av gatene der demonstrantene konfronterte politiet. Det ble innført portforbud til mandag morgen. Opprørspoliti sto langs gaten, og i morgentimene ble det brukt tåregass for å spre demonstrantene.

Guvernør Tony Evers i Wisconsin ber demonstrantene om å avstå fra voldsbruk og ødeleggelser og sier at et mindre antall soldater fra nasjonalgarden kommer til å være i byen for å beskytte «kritisk infrastruktur». Samtidig blir det innført portforbud i deler av Kenosha for andre natt på rad.

Demonstrasjoner mot politiet har også startet i New York.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.