Det melder CNBC.

Den første fasen av handelsavtalen som USA og Kina ble enige om i forrige uke er en god ting for USA, Kina og resten av verden, sa Xi Jinping, ifølge det statlig eide mediebyrået Xinhua.

Han peker på at USA er villig til å opprettholde nær kommunikasjon med Kina og at begge parter er villige til å signere og implantere avtalen så snart som mulig.

Det uttaler han etter en telefonsamtale med USAs president.

USAs president Donald Trump har diskutert handel, Nord-Korea og Hongkong i en telefonsamtale med sin kinesiske motpart Xi Jinping.

– Jeg hadde en svært god samtale med Kinas president Xi angående vår store handelsavtale. Kina har allerede innledet med omfattende kjøp av landbruksprodukter, med mer. Formell signering skal finne sted, skriver Trump på Twitter.

Vil startet fase to umiddelbart

USA og Kina ble i forrige uke enige om første fase en av ny handelsavtale. Enigheten innebærer at USA avlyser toll som var varslet på kinesiske varer, mens Kina forplikter seg til å øke sin import fra USA. Det er ikke satt noen dato for når fase én skal undertegnes.

USA kunngjorde i forrige uke at forhandlingene rundt fase to av handelsavtalen skulle starte umiddelbart.

– Vi snakket også om Nord-Korea, der vi samarbeider med Kina, og om Hongkong (fremgang!), tvitrer Trump, uten å utdype.

Xi uttrykker imidlertid «alvorlige bekymringer» rundt USAs nylige involvering i Taiwan, Hongkong, Xinjiang og Tibet, og sier at denne involveringen kan skade Kinas interesser, skriver CNBC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.