Under en tale på APEC-møtet på Papua Ny-Guinea lørdag gikk presidenten ut og advarte mot proteksjonisme. Han sier ingen vinner frem med trusler og mener verden står overfor to valg, samarbeid eller konfrontasjon.

– Historien har vist at konfrontasjon – enten det er i form av kald krig, varm krig eller handelskrig – ikke vil føre til noen vinnere, sier Xi.

Trump har innført toll mot Kina fordi Kinas handelsoverskudd med USA er rekordhøyt, og fordi USA krever endringer i kinesisk handelspolitikk. Kina har svart med toll på en rekke amerikanske varer.

– En som velger å lukke døren, vil bare fjerne seg selv fra resten av verden og miste retning, sier Xi.

Det er ventet at møtet i Samarbeidsorganisasjonen for Asia og stillehavsregionen (Apec) stort sett vil handle om handelskrigen mellom USA og Kina.

Også visepresident Mike Pence talte på møtet. I talen truer han med å innføre ytterligere mer toll på kinesiske varer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Drømmebadet» ble et eneste stort mareritt. Ble funnet 2000 byggefeil
Entreprenøren er en av landets største, og står bak Munch-museet og verdens største trehus.
02:19
Publisert: