Statoil, Kongsberg Gruppen, DNV GL, Yara, Telenor, Tomra og Abelia er blant selskapene som deltar i Kina-delegasjonen med statsminister Erna Solberg (H) i spissen, skriver Finansavisen.

Konsernsjef Stefan Ranstrand i Tomra, som lager systemer for pant- og avfallshåndtering, har store forventninger.

– Vi regner med at Kina kommer til å bli det største markedet vårt på sikt, sier han til avisen.

Innovasjon Norge leder næringslivsdelegasjonen, som inkluderer 14 konsernsjefer. Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth sier de ikke fikk med seg alle som ønsket å delta.

– Men det er planlagt flere delegasjoner som åpner opp for enda flere bedrifter som vil posisjonere sine løsninger i Kina og Asia, sier hun.

Innovasjon Norge skriver i en pressemelding at det er lagt opp til et tettpakket program i Beijing 7. april og i Shanghai dagen etter. Temaene går på bærekraft, delingsøkonomi, helse, ren energi og smarte byer og samfunn, havrommet inkludert maritimt, olje og gass, bioøkonomi, sjømat, entreprenørskap og reiseliv.

– For norsk næringsliv vil det bety nye muligheter i det som er en av verdens raskest voksende økonomier, sier Traaseth.

(©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elon Musk : - En revolusjon i romfarten
Romselskapet SpaceX gjennomførte torsdag en oppskyting og landing av en gjenbrukt rakett. En del av raketten som ble brukt torsdag, det såkalte første trinnet, ble brukt til å sende opp det ubemannede romskipet Dragon for et år siden.
01:05
Publisert: