Yara-sjef Svein Tore Holsether melder om hendelsen på sin Linkedin-konto.

Yara-sjef Svein Tore Holsether.
Yara-sjef Svein Tore Holsether. (Foto: Elin Høyland)

«Lørdag morgen traff et missil bygningen til Yaras Ukrainakontor i Kiev. Selv om vi er ekstremt takknemlige for at alle våre ansatte er gjort rede for, er det hjerteskjærende å være vitne til hva som skjer», skriver Holsether.

I meldingen skriver Holseter videre at Yara fordømmer den russiske regjeringens ulovlige militære angrep på Ukraina.

«Våre tanker går til alle de berørte – spesielt våre kolleger på bakken i Ukraina og våre ukrainske kolleger andre steder med familie og venner i krigssonen», skriver han.

Dette leilighetsbygget i Ukraina ble truffet av et rakettangrep lørdag. Den norske gjødselprodusenten Yara har kontorer i bygningen.
Dette leilighetsbygget i Ukraina ble truffet av et rakettangrep lørdag. Den norske gjødselprodusenten Yara har kontorer i bygningen. (Foto: Efrem Lukatsky/AP Photo/NTB)

–Det som er viktig for oss er at de ansatte er redegjort for og vi gjør det vi kan for å støtte de ansatte. Av hensyn til sikkerhet kan jeg ikke kommentere noe ytterligere, Kristin Nordal, kommunikasjonsansvarlig i Yara til DN.

Kontorene til selskapet ligger i samme kompleks som boligblokken som lørdag ble truffet av en rakett, skriver NTB. Flere ble skadd i angrepet, men det er ikke meldt om døde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.