Kinas vekslingspraksis og den svekkede valutaen yuan er av «særlig bekymring», uttalte Mnuchin onsdag.

– Dette utgjør store utfordringer i arbeidet med å oppnå en mer rettferdig og balansert handel. Vi fortsetter å følge med på situasjonen og vurdere Kinas valutapraksis, inkludert pågående diskusjoner med landets sentralbank, sa Mnuchin.

Mnuchin er opptatt av at den kinesiske valutaens svekkelse bidrar til å øke USAs handelsunderskudd med Kina.

Han har besluttet å sette Kina og de fem landene Tyskland, India, Japan, Sør-Korea og Sveits på en liste som Washington skal følge nøye med på.

Amerikanske myndigheter foretar denne type gjennomgang hvert halvår. Land som ikke oppfyller USAs kriterier blir stemplet valutamanipulator – et stempel Kina enda en gang unngår.

President Donald Trump har på sin side anklaget Kina for valutamanipulasjon – en anklage han fremmet i juli. Det internasjonale pengefondet (IMF) slo tilbake og sa det ikke foreligger bevis for at landet manipulerer sin egen valuta for å sikre seg handelsfordeler.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Har du plukket plast langs kysten i sommer?
Hør hva Erna Solberg og andre på Havet-konferansen svarer på spørsmål om de har plukket plast på strendene.
01:18
Publisert: