De administrerende direktørene i Apple, Facebook, Amazon og Google skal forklare seg for konkurransekomiteen i Representantenes hus onsdag neste uke. Det opplyser en kilde til Axios.

Det betyr at Tim Cook, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos og Sundar Pichai alle må møte i Representantenes hus.

Det er samme dag administrerende direktør i Facebook Mark Zuckerberg skal legge frem kvartalstallene til selskapet.

Høringen var opprinnelig satt til mandag neste uke, men det ble utsatt som følge av en minnestund for den avdøde kongressrepresentanten og borgerrettsikonet John Lewis.

Høringen er for å granske om dominerende teknologiselskaper som Amazon, Apple, Facebook og Google har monopol og dermed hemmer konkurranse og innovasjon.

Onsdag blir første gang toppene i de store teknologiselskapene sammen møter opp og svarer på anklager om at selskapene har monopol. For Bezos blir det første gang han må forklare seg i Kongressen.

Senator Elizabeth Warren har tidligere tatt til orde for å dele opp selskapene for å hindre monopol og fremme konkurranse.

Hun la frem et forslag om å bryte opp alle plattformtjenester med omsetning på over 25 milliarder kroner, slik at de største selskapene ikke skal misbruke posisjonen sin og forhindre at konkurrenter etablerer seg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.