De bekrefter komitémedlem Helge Thorheim (Frp) overfor VG.

– Jeg liker på ingen måte det jeg har lest om dette i VG og vil ta saken opp i kontrollkomiteen tirsdag, sier han.

I en rekke artikler har VG avslørt at UD har utbetalt over 63 millioner kroner til konsulentselskapet International Law and Policy Institute (ILPI) for kontrakter som ikke er lagt ut på anbud.

Samtidig har ILPIs eiere tatt ut millioner i lønn og utbytte. Blant annet fikk ILPI 24 millioner kroner i tilskudd av UD til et prosjekt om å drive nedrustningsarbeid og forskning våren 2011, skrev VG onsdag.

UD brukte bare fire dager på å avgjøre tildelingen som ble gjort 15. mars 2011. Søknadsfristen for å søke på midlene gikk ut 29. april.

Utenriksminister Børge Brende (H) har allerede bedt Sentral kontrollenhet i UD om å foreta en full gjennomgang av alle forhold knyttet til denne konkrete tildelingen.

Tina Søreide, korrupsjonsforsker og professor ved Norges handelshøyskole, reagerer på at en intern enhet skal granske sitt eget departement.

– Utad virker det ikke særlig overbevisende, særlig ikke siden denne enheten ikke allerede har avdekket og reagert på praksisen, sier hun til VG. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjekk skattelisten der du bor

Følg markedet med DN Investor

Les også:

Pr-topp tjente 5,5 millioner mer enn sjefen

Fersking på skattetoppen

Anbefalt av DNTV:

Johaug: -Jeg er helt knust, vanvittig fortvila og jeg er forbanna.
Therese Johaug forteller hvordan hun har havnet i den vanskelige situasjonen
02:09
Publisert:

Prat påvirker ofte markedet
Signaler om produksjonskutt gir store prisutslag på oljeprisen. DNs kommentator Bård Bjerkholt om presidentvalget og andre drivere i markedet.
02:21
Publisert: