Oljeprisen fortsetter ned onsdag morgen etter å ha falt til under 80 dollar igjen i New York tirsdag. Markedet venter fortsatt at finanskrisen vil fortsterke fallet i oljekonsumet selv med tiltakene for å gi nytt liv til kredittmarkedene.

Prisene på råvarer snudde ned med en svak utvikling i aksjemarkedet i USA tirsdag.

-Dow Jones falt, og råvarer falt som et korthus. Som ventet er det ikke noen solid støtte i disse markedene. Alt ser ut til å være i hendene på Dow, som i beste fall er usikker, sier analytiker Darin Newsom i DTN til Marketwatch.

I forrige uke kuttet det internasjonale energibyrået sitt estimat for vekst i verdens oljeetterspørsel både for 2008 og 2009, delvis på grunn av finanskrisen. I helgen ble det offentliggjort en rekke planlagte tiltak fra myndigheter verden rundt for å dempe krisen.

"Mye usikkerhet"
-Det er mye usikkerhet om hva redningsaksjonene vil bety for sluttbrukerne og økonomien, sier råvarestrateg Mark Pervan i Australia & New Zealand Banking Group til Blooomberg.

Lagerrapporten fra USA blir først offentliggjort torsdag på grunn av den føderale fridagen Columbus Day på mandag. Det ventes oppgang i både råolje- og bensinlagrene. Etterspørselen etter drivstoff i USA var i snitt 18,7 millioner fat pr dag i de fire ukene som sluttet 3. oktober, det laveste siden juni 1999.

-Alt er avhengig av hvordan det ser ut i USA, og den høyere risikoen for en svekkelse der kommer til å holde olje på bakbenet, sier Pervan i Australia & New Zealand Banking.

Ned
Den amerikanske referanseoljen WTI, novemberkontrakten, faller 0,50 dollar til 78,13 dollar fatet onsdag, etter å ha sluttet ned 2,56 dollar til 78,63 fatet tirsdag. Ved stengetid på Oslo Børs tirsdag ble kontrakten handlet til rundt 81 dollar fatet.

Brent 1.posisjon, som er november-kontrakten, er ned 0,33 dollar til 74,20 dollar pr fat onsdag morgen etter å ha falt 2,93 dollar til 74,53 dollar pr fat forrige handelsdag.

Brent spot sluttet på 75,06 dollar tirsdag, mot 77,94 dollar forrige handelsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.