Oljefall og blandet utvikling på verdens børser førte til en avventende åpning på Oslo Børs fredag.

Nordsjøolje for levering i desember endte ned 0,18 dollar til 75,54 dollar.

Les også: «Utrolig bearish» oljetall

Statoil STL endte opp 0,14 prosent til 141,60 kroner

Knalltall
Mediekonsernet Schibsted leverte svært sterke tall for tredje kvartal. De aller fleste postene i regnskapet er langt bedre enn ventet. På enkelte områder knuste selskapet selv de mest optimistiske forventningene.

Les mer: Kanontall fra Schibsted

Schibsted-aksjen SCH klatret hele 18,69 prosent til 120 kroner aksjen.

Schibsted rapporterte om et EBITA-resultat på 303 millioner kroner, mot ventet 134 millioner kroner. Topplinjen viste en omsetning på 3,26 milliarder kroner, mot ventet 3,17 milliarder kroner.

- Veldig bra
Analytiker Henrik Schultz i Argo Securities omtaler resultatet som et trendskifte.

- Det var et veldig bra resultat. Spesielt var det interessant å se at topplinjen var ganske bra, sier Schultz til TDN Finans.

- Topplinjen var ganske uendret på kvartalet, noe som er vesentlig forbedring fra de seneste kvartalene hvor topplinjen har falt tosifret. Det kan tyde på at fallet har bunnet ut, sier han videre.

Analytikeren tror at omsetningen kan ha blitt påvirket at et sterkt norsk rubrikkmarked i kvartalet. Han omtaler kvartalet som et trendbrudd.

- Bunnlinjen har mye drahjelp av kostnadskutt på 300 millioner kroner. At den er stort sett flat mot et fall på rundt ti prosent så langt i år, sier Schultz.

-Det var et sterkt kvartal, og vi må bare gratulere bransjen. Det ser ut som at Schibsted tar mye markedsandeler, så en skal være forsiktig med å overføre tallene til resten av mediebransjen, sier han, og legger til at aksjen "helt sikkert kommer til å stige mye i dag", sier analytikeren.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte 0,45 prosent til 347,3 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.