Blant selskapene som skal ansette mange nye i år er Fast Search & Transfer, Ementor, Opera Software, Trolltech og Itera Consulting Group. Og alle slåss om de beste arbeidstagerne, skriver Dagens Næringsliv.

Ofte er de beste en utlending, og norske velkvalifiserte søkere er ikke mange nok til å fylle behovet. Mange nordmenn som mistet it-jobben i 2001 er fortsatt arbeidsledige.

Arbeidsløsheten blant it-søkere er ifølge Aetat i dag fire ganger høyere enn før krakket i i it-sektoren i 2000.

Wake-up-call
Flere norske it-ingeniører er arbeidsledige i dag enn på bunnivået da boblen sprakk.

– Kvalifiserte nordmenn er for få, og de må konkurrere med mange, svært hardtarbeidende, velkvalifiserte søkere fra Kroatia, Bulgaria, Ungarn, India, Kina og Polen. Dette er en wake-up-call for nordmenn, sier Anne Stavnes, personalsjef i Opera Software til DN.

Topp karakterer
Hun opplever at jobbsøkere fra utlandet stiller med topp karakterer etter knallhard innsats i studietiden. Stavne sier det i Øst-Europa finnes en motivasjon for å komme seg opp og frem som hun etterlyser hos mange norske studenter, som er mindre opptatt av karakterer.

Sinnsyk jobb
Opera ansatte 70 nye medarbeidere ifjor og planlegger å ansette ytterligere 50 i år. De har i dag 200 ansatte fra 28 nasjoner.

– Vi får inn 40-50 søknader hver dag fra hele verden. Det er en sinnssyk jobb å håndtere, men vi svarer alle, sier, sier Eskil Sivertsen i Opera.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.