Oslo (TDN Finans): Olje- og energidepartementet utlyser tildelingen i forhåndsdefinerte områder (TFO) med 48 blokker, fordelt på to i Nordsjøen, 13 i Norskehavet og 33 i Barentshavet.

Det fremkommer i en melding fra olje- og energidepartementet fredag.

-Utvidelsen som er foretatt er viktig for fortsatt god ressursutnyttelse. I Barentshavet gir den muligheten til videre utforskning rundt Goliat og Snøhvit, mens utvidelsen i Nordsjøen bringer nye interessante blokker i nærheten av Gjøa. I Norskehavet representerer blokkene spennende muligheter i en tid hvor ny infrastruktur planlegges, heter det i meldingen.

Søknadsfristen er satt til 6. september og det tas sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2013.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.