Årsaken til at en utsettelse ble diskutert i Oslo tingrett i dag tidlig var de omstridte lydbåndene som retten krever innsyn i, men som redaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve nekter å utlevere.

Høyesterett på saken
Saken er anket til Høyesterett, og retten vurderte først å utsette prosedyrene til det er avgjort fra høyeste hold om Djuve må utlevere lydbåndene , men fant ikke tilstrekkelig grunnlag for en utsettelse.

På grunn av forsvarernes videre arbeidsoppgaver ville en eventuell utsettelse måtte være lang.

Dommerne mener også at lydopptakene til DN ikke kan beskrives som sentrale bevis.

- Lydopptakene som er pålagt utlevert gjelder samtale mellom Øye og en journalist i Dagens Næringsliv om utlevering av lydopptak av samtale mellom Øye og Valand. Førstnevnte lydopptak kan bidra til å skape et mer nyansert helhetsbilde, men er neppe noe sentralt bevis i saken, skriver tingrettsdommer Torjus Gard og hans meddommere i en beslutning onsdag morgen.

Forsvarer John Christian Elden konkluderte for egen del at et utsagn fra DN-redaktør Amund Djuve til dn.no tyder på at retten ikke vil få utlevert de omstridte lydbåndene uansett om saken blir utsatt i påvente av en kjennelse fra høyesterett.

Les: DN nekter å utlevere lydbånd

Aktor Susie Bergstrand er dermed i gang med sin avsluttende prosedyre og i løpet av dagen vil det bli klart hva slags straff aktoratet mener Kjell Inge Røkke og de andre tiltalte bør ha hvis de blir funnet skyldig.

Dom i månedsskiftet
En dom i saken vil trolig falle i månedsskiftet juni / juli.

De aktuelle lydbåndopptakene vil kunne legges frem som bevis i saken helt frem til en avgjørelse foreligger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.