– Vi er fornøyd med at dette ikke betyr en utsettelse av Johan Sverdrup-utbyggingen, sier LO-nestleder Hans-Christian Gabrielsen til NTB.

LO-forbundet Industri Energi har vært motstandere av en slik kraftløsning, dels av frykt for følgene for landbasert industri. Gabrielsen forutsetter at Utsira-elektrifisering ikke går ut over energiforsyningen til fastlandet og slår fast at LO er positiv til klimatiltaket «der forholdene ligger til rette».

– For norske offshoreverft er det avgjørende at dette store prosjektet ikke blir forsinket, sier Gabrielsen og viser til at alle plattformkontraktene i 2013 gikk til utenlandske aktører.

– Sverdrup-utbyggingen er derfor sentral for disse verftene, sier Gabrielsen, som ellers merker seg at stortingsflertallet er tydelig på at Utsira-saken er et unntak.

– Det er viktig av hensyn til forutsigbarheten i norsk petroleumspolitikk og for norsk sokkel at denne behandlingsmåten ikke danner presedens for framtidige feltutbygginger, sier LO-toppen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.