Ved hjelp av en av selskapets nettsider, er det mulig å følge bevegelsene til familie, venner eller andre ved at vedkommendes mobiltelefon spores. Dette gjøres ved å finne ut hvilken basestasjon telefonen er tilkoblet.

Personen som spores, må samtykke til dette, men en test Aftenposten har gjennomført viser at informasjonen NetCom gir kundene om tjenesten, er svært mangelfull.

Enkelte av kartene som benyttes er svært detaljerte, og i storbyene er det mulig å finne ut nesten nøyaktig hvor en person til enhver tid befinner seg.

NetCom legger seg flat for kritikken.

Erkjenner dårlig informasjon
– Vi erkjenner at informasjonen i sms-meldingene som gis til brukerne av Buddy-tjenesten, har vært altfor dårlig, sier selskapets kommunikasjonskonsulent Bjørnar Storeheie.

Informasjonssjef Ove Skåra i Datatilsynet er skeptisk til tjenesten, og mener «det er stor fare for at folk sier ja til noe de ikke kjenner rekkevidden av».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.