Stadig flere forbrukere handler bensin på lavprisdager, viser en undersøkelse fra Konkurransetilsynet.

- Undersøkelsen styrker vår oppfatning av at den lokale konkurransen har mye å si for bensinprisen, sier rådgiver Jan Petter Fedje i Konkurransetilsynet i en pressemelding.

Billigst søndag
Konkurransen er sterkest og prisene lavest i områder med mange aktører. Her følger bensinprisene et tydelig ukentlig mønster, med høyest pris mandag ettermiddag og fallende priser gjennom uken. Tilsynets rapport viser at forbrukerne i disse områdene gradvis har forskjøvet handlemønsteret sitt i retning av dagene med de laveste prisene.

DN.nos erf#229er viser at man i Oslo kan spare godt over kronen per liter ved å handle for eksempel på søndag fremfor mandag.

- Denne endringen i handlevaner ser vi ikke i områder uten ukemønsteret, forteller Fedje.

Ønsker mer konkurranse
Fedje viser til at i områder med færre bensinstasjoner varierer prisene mindre gjennom uken, samtidig som prisnivået er høyere. Konkurransetilsynet er opptatt av å gjøre det enklere for nye aktører å etablere seg i drivstoffmarkedet.

- Dette vil kunne bidra til økt konkurranse og lavere priser, uttaler Fedje.

Konkurransetilsynet vil se nærmere på hvilke muligheter nykommere har til å få avtaler med de etablerte oljeselskapenes depoter for å sikre seg leveranser av drivstoff.

Konkurransetilsynets undersøkelse bygger på en omfattende datainnsamling fra de norske drivstoffkjedene, og tar for seg bensinprisene i perioden 2004-2008.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.