– Vaksinen har vært igjennom tester både i Hongkong og i utlandet og har vist seg å gi beskyttelse mot flere varianter av fugleviruset H5, opplyser Trevor Ellis på myndighetenes nettsider.

I 1997 døde seks mennesker i Hongkong etter å ha blitt smittet av influensaviruset H5N1 fra fugler. Det er den samme varianten som nå har brutt ut i åtte asiatiske land. Ellis sier viruset som nå herjer regionen er annerledes.

– Men vaksinen dekker et bredt spekter av forskjellige H5-virus som er funnet i Asia, USA, Mexico og Europa de siste 40 årene, sier veterinæren.

Vaksinen er rettet mot en annen type av fugleviruset, H5N2, og gir 80 prosent beskyttelse i en fugleflokk, noe som er tilstrekkelig til å beskytte flokken mot H5N1-virus fra ville fugler, ifølge Ellis. Han understreker imidlertid at vaksinen ikke er noe universalmiddel som alene kan gjøre slutt på epidemien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.