- Vi satser på topp tre neste år.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal la ikke skjul på ambisjonene om å ta medalje kommende sesong da han offentliggjorde sin nye fireårige treneravtale og ferske spillersigneringer som veteranen Kjetil Wæhler på Ullevaal stadion i ettermiddag.

- Tor Olav Trøim ønsker å vinne noe med klubben, og håper å være en medaljekandidat neste år. Det er planer for flere nye spillerinvesteringer, forteller styreleder Henrik A. Christensen i Vålerenga Fotball as.

Samtidig som det kuttes i kostnader, er Oslo-klubben opptatt av å styrke den sportslige satsningen.

- Vi må gass og bremse fremover. Det er ekstremt viktig at vi finner balansegangen der, sier klubbdirektør Stig Ove Sandnes.

74 mill. i underskudd

Torsdag til uken skal Vålerengas årsmøte stemme for om medlemmene vil fortsette samarbeidet med investor Tor Olav Trøims Vålerenga Fotball as. Som DN tidligere har skrevet, har Trøim sagt seg villig til å inngå et nytt femårig samarbeid, men har sikret seg muligheten for å avbryte kontrakten etter ett eller tre år. Det er ventet at Vålerengas medlemmer sier ja, og noe alternativ til Trøim har ikke kommet på bordet.

Les også: Trøim vil bruke mer penger på Vålerenga

Det siste tiåret har Vålerenga Fotball as, der Tor Olav Trøim nå eier 85 prosent av aksjene, tapt 74 millioner kroner.

Og etter hva DN erfarer ligger det an til 15 nye millioner i underskudd denne sesongen.

Skylder Ullevaal og for Stengel

- Det blir et tosifret millionbeløp i tap i år, men dette blir finansiert opp. Også neste år ligger det an til underskudd, hvis det da ikke blir noen store spillersalg. Det er en joker i fotballøkonomien, men vi budsjetterer ikke med salg, sier styreleder Henrik A. Christensen i Vålerenga Fotball as.

Ro Sommernes-partner Christensen opplyser at aksjeselskapet må hente inn friske millioner før jul. Likviditeten har lenge vært stram, og Vålerenga har inntil nylig skyldt over fem millioner i leie til Ullevaal stadion i tillegg til at klubben har måtte inngå nedbetalingsavtale for å betale Stabæk vel seks millioner Vålerenga skylder for opsjonsavtalen på Herman Stengel. Ullevaal-gjelden skal nå være redusert, men ikke fullt oppgjort.

Les også: Vålerenga har ikke penger til å betale Stabæk
 

- Ønsker 3000 flere i snitt

- Gjelden til Ullevaal stadion og Stabæk etter Stengel-saken er de to eneste misligholdte kravene mot Vålerenga av betydning, og disse vil bli betalt, forteller styreleder Henrik A. Christensen.

Styreleder Espen Mo i Stabæk Fotball opplyser at siste betaling i Stengel-saken kommer neste sommer, og at bærumsklubben er fornøyd med nedbetalingsløsningen.

Vålerenga Fotball har hatt et inntektsbudsjett på 80 millioner i år, men får ikke inn så mye. Neste år budsjetteres det med 65 millioner.

- På kostnadssiden har vi full kontroll, men klubben kunne hatt både flere tilskuere og flere sponsorkontrakter. Vi skulle ønske oss 3000 flere i snitt på Ullevaal, men sponsorarbeidet har tatt seg litt opp. Målsetningen er at Vålerenga skal gå i balanse i 2016, sier styreleder Christensen i Vålerenga Fotball as(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.