- Nå er ikke markedet så mye ned som jeg fryktet det kunne være, sier Jan Petter Sissener.

Etter valget av Donald Trump som president i USA faller verdens børser. Det er helt greit for Sissener.

Hans fond Sissener Canopus forvalter cirka 1,4 milliarder kroner. I forkant av valget kjøpte fondet put-opsjoner, opsjoner som gir rett til å selge aksjer eller indekser og fungerer som en forsikring mot kursfall. Faller markedet, kan man eksempelvis selge aksjene til en høyere kurs enn kursen i markedet.

- Bedre enn børsen

- Det skal mye til at vi ikke gjør det bedre enn børsen i dag, sier Sissener.

Han opplyser at opsjonene til en underliggende verdi på 400-600 millioner kroner. Verdien svinger med svingningene i de underliggende indeksene Sissener har kjøpt opsjoner på: Oslo Børs-, Eurostoxx- og S&P-indekser.

Les alt om presidentvalget her!

Fornuft og følelser

- Usikkerheten er jo der. De første dagene vil vise om den Trump vi har sett i valgkampen er en annen enn Trump som president. Han er en ganske skarp fyr. Han skjønte at om han skulle vinne valget, så måtte han spille på følelser. Nå har han vunnet, og nå starter «the hard work». Jeg tror ikke dette kommer til å endre så mye. Usikkerheten er om amerikansk politikk virkelig blir mer proteksjonistisk, noe som ikke vil være bra, sier Sissener.

Følg markedene på DN Investor

 

Les også:

Sveaas: - Jeg håper og tror president Trump blir en annen «in office»

Stenshagen: Taper titalls millioner

– Et sjokk  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.